🌲Σε μία ακόμη δενδροφύτευση προχώρησε η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμος Κοζάνης και το Τμήμα Πρασίνου. Αυτή τη φορά η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε στην Κοινότητα Κλείτου σε συνεργασία με το πρόγραμμα LIFE TERRA.
🌳Η περιοχή, έκτασης περίπου 6 στρεμμάτων, ενισχύθηκε με 250 δέντρα, καθώς έπειτα από την κατάλληλη διαμόρφωση εθελοντές-κάτοικοι της κοινότητας, ο δημάρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο αντιδημάρχος Περιβάλλοντος Μίλτος Μαγγιρίδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Κώστας Κορκοτίδης, και οι γεωτεχνικοί του Δήμου και του Life Terra, προχώρησαν στην φύτευση των δέντρων, την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023.
🌳Ιδιαίτερη ήταν η προσφορά του προγράμματος LIFE TERRA, το οποίο διέθεσε τα νεαρά φυτά, ενώ οι συνεργάτες του συνέβαλλαν στην άρτια οργάνωση και ολοκλήρωση της δενδροφύτευσης.
✅Επισημαίνεται, ότι η Κοινότητα Ν. Κλείτου ανέλαβε την πρωτοβουλία συντήρησης των φυτών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με τους εθελοντές-κατοίκους, ώστε με το προγραμματισμένο πότισμα και τον καθαρισμό των φυτών να υπάρξει απόλυτο ποσοστό επιτυχίας φύτευσης και να δημιουργηθεί ένα όμορφο περιαστικό αλσύλλιο.
🟢Το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Κοζάνης με το εξειδικευμένο προσωπικό του συνεχίζει να υλοποιεί παρεμβάσεις, στο πλαίσιο της βιώσιμης διαχείρισης του αστικού πρασίνου.
Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο