📢 Στο 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο στη Φλωρεντία με θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Περιβαλλοντική Κρίση» συμμετείχε το 6ο Γυμνάσιο Κοζάνης, ως πρεσβευτής του Δήμος Κοζάνης.
Το συνέδριο τελέστηκε υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Δήμου Φλωρεντίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας και Εξαρχίας Νοτίου Ευρώπης και του Ελληνικού Προξενείου στη Φλωρεντία. Σημειώνεται, ότι η ΕΛΕΜΑΣΥΝ – Διεθνή Μαθητικά Συνέδρια υλοποιεί κάθε χρόνο αντίστοιχα συνέδρια, τα οποία φιλοξενούνται σε πρώην Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης.
👧🏻👦🏻 Η ομάδα των 51 μαθητών, συνοδευόμενη από τη διευθύντρια της σχολικής μονάδας, Μαρία Βατάλη, τον υποδιευθυντή Δημήτρη Δάλλα, καθώς και τις καθηγήτριες Μάγδα Αστερίου και Ελευθερία Αναγνωστάκη, παρουσίασε τους στόχους του Δήμου Κοζάνης αναφορικά με το περιβάλλον.
👉 Πιο αναλυτικά, οι μαθητές, λειτουργώντας ως πρεσβευτές της Κοζάνης, εστίασαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασής τους στο στόχο του δήμου για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας και της πλήρους απαλλαγής από τον άνθρακα.
Υπενθυμίζεται, ότι τόσο η Κοζάνη όσο και η πόλη διεξαγωγής του συνεδρίου, Φλωρεντία, εντάχθηκαν στην Αποστολή των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων της Ευρώπης έως το 2030.
👉  Η συμμετοχή στο συνέδριο αποτέλεσε ανεπανάληπτη εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με την περιήγηση σε Τοσκάνη –  Μπολόνια,  Φλωρεντία, Πίζα, Σιένα, Λούκα, Σαν Τζιμινιάνο – καθώς και την επίσκεψη στον Άγιο Βιτάλιο της Ραβέννας, να συμπληρώνει την μοναδική αυτή επίσκεψη στην γειτονική Ιταλία.
Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο