«Ο μετασχηματισμός του αναπτυξιακού μοντέλου του δήμου Κοζάνης θα είναι καθοριστικός για όλη την περιφέρεια. Η διεκδίκηση της συμμετοχής μας στις «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Ευρωπαϊκές Πόλεις μέχρι το 2030» συνιστά ένα άλμα στο μέλλον. Ένα άλμα, με την έννοια ότι διεκδικούμε να πετύχουμε μέχρι το 2030 αυτό που η υπόλοιπη Ευρώπη θα πετύχει μέχρι το 2050», υπογράμμισε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, κατά την εισήγησή του στο 1ο θεματικό εργαστήριο για τον Αστικό Μετασχηματισμό (Urban Transformation).
 
 
Το 1ο Θεματικό Εργαστήριο Εμπλεκομένων Μερών (Stakeholders Lab), υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Δήμου Κοζάνης για την συμμετοχή του στην Αποστολή (Mission). H διαδικασία υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Cluster of Bioeconomy & Environment of Western Macedonia (CLUBE). Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Κατασκευών & Ανάπτυξης (EBRD), του Υπουργείου Ενέργειας, του ΣΔΑΜ, του ΕΚΕΤΑ, της Τράπεζας Αττικής, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και άλλων τοπικών φορέων.
 
 
Το θέμα του εργαστηρίου ήταν ο Αστικός Μετασχηματισμός (Urban Transformation) και ειδικότερα ζητήματα που σχετίζονται με την Κινητικότητα (Traffic and urban mobility), τα Κτήρια (Construction, Use, retrofitting of Buildings) και τις Υποδομές (Municipal Infrastructures – Lighting). Τη συζήτηση συντόνισε ο πρώην πρύτανης και Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ.Αντώνης Τουρλιδάκης.
 
 
Συμπερασματικά αναφέρεται, ότι ο Δήμος Κοζάνης χαράσσει ένα νέο δρόμο, επενδύοντας σε καινοτόμες λύσεις, μετασχηματίζοντας την τοπική οικονομία με τους πολίτες και για τους πολίτες. Σε αυτή την κατεύθυνση, η συμμετοχή των δημοτών κρίνεται καθοριστική.
 
 
Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο