Στο πλαίσιο του μαθητικού και φοιτητικού Διαγωνισμού Προγραμματισμού με θέμα «Κοζάνη 2030: Κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη», που διοργανώνουν ο Δήμος Κοζάνης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί διαδικτυακή Ενημερωτική Ημερίδα την ερχόμενη Τετάρτη 30 Μαρτίου, στις 18:00.

Ο Διαγωνισμός: Οι μαθητές  και οι μαθήτριες όλων των τύπων σχολικών μονάδων του Δήμου Κοζάνης, αλλά και οι φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καλούνται προαιρετικά να προγραμματίσουν σε ηλεκτρονική εφαρμογή τις ιδέες τους με έμπνευση, φαντασία και δημιουργικότητα σχετικά με το μετασχηματισμό του Δήμου Κοζάνης σε έξυπνο Δήμο.

Η υποβολή των συμμετοχών/παραδοτέων μπορεί να γίνεται έως 15/4/2022 στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής  http://bit.ly/smartkozani  Η προγραμματιστική εφαρμογή μπορεί να υλοποιηθεί ενδεικτικά με Scratch, Python, Java, Unity κλπ. Ενθαρρύνεται η αξιοποίηση τεχνολογιών ΕΛ/ΛΑΚ.

Σημειώνεται, ότι ο δεύτερος άξονας του διαγωνισμού είναι  «Κινητικότητα και μεταφορές».

Όσοι διακριθούν θα κερδίσουν δώρα και βραβεία, ενδεικτικά όπως: drones, εκπαιδευτικά ρομπότ, tablet και ποδήλατα.

Μέσω της ιστοσελίδας του Πόλου Εκπαιδευτικής ΤΠΕ Κοζάνης https://blogs.sch.gr/pektpekoz/ μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαγωνισμού.

Αναλυτικές πληροφορίες για τον διαγωνισμό θα βρείτε εδώ: https://climateneutral2030.cityofkozani.gov.gr/diagonismos_dt/

Η Ημερίδα: Την Τετάρτη 30 Μαρτίου και ώρα 18:00, μέσα από την πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων Zoom, θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Ημερίδα κατά την οποία θα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να  Εκεί μπορείτε να υποβάλλετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, εφόσον επιθυμείτε τη συμμετοχή σας στις ενδιάμεσες επιμορφωτικές συναντήσεις.

Δηλώσεις συμμετοχής στην ημερίδα στο: smart.kozani@gmail.com

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας που είναι η COSMOTE, το Public – Κατάστημα Κοζάνης και η εταιρεία Λιμνίδης ΑΕΒΕ – Καταστήματα Funny Bunny.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕ.

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο